5 abilități pentru succes necesare generației următoare

Publicat de Darius Duminica pe

5 abilități pentru succes necesare generației următoare

Fiind de succes arată diferit pentru toată lumea. Ea vine în toate formele și dimensiunile, dar un lucru pe care majoritatea oamenilor poate să-l convină este că include senzația de conținut și siguranță. Una dintre modalitățile de a oferi această securitate este deschiderea cât mai multor uși pe cât posibil, prin învățarea aptitudinilor valoroase de viață.
Deci, cum va putea următoarea generație să facă asta? În timp ce tendințele vin și pleacă, iar economia și cultura se pot schimba, există anumite abilități pe care fiecare persoană trebuie să le treacă înainte.

1. Gândirea critică

Capacitatea de a vă gândi singur este o abilitate cheie într-un moment în care conceptul de carieră și locul de muncă se schimbă. Gândirea critică este în mod clar auto- regizată și auto-disciplinată, deci va trebui să puteți să vă gândiți singur într-un mod realist și semnificativ. Această generație va trebui să meargă dincolo de a lua notițe și de a-și aminti informații pentru examene importante. Ei vor avea nevoie de educație care să-i învețe să gândească singuri și să rezolve probleme în timp real. Dezvoltarea acestei abilități la începutul anului va avea loc numai în beneficiul studenților de astăzi și al liderilor de mâine.

2. Adaptabilitatea

Navigarea în tehnologii emergente este ceva ce majoritatea studenților și profesioniștilor trebuie să facă în viața de zi cu zi. În timp ce acest lucru poate să facă viața mai ușoară, adesea vine cu noi circumstanțe. Un exemplu bun în acest sens este modul în care mai multe companii folosesc tehnologia modernă pentru a-și spori prezența globală. Acest lucru are ca rezultat companiile de top care îi încurajează pe angajați să lucreze de la distanță și să profite din plin de epoca digitală. Lucrul direct cu un angajat care trăiește într-un alt fus orar ar putea fi doar una dintre numeroasele adaptări pe care generația viitoare le va experimenta în cultura lor de lucru obișnuită. Generațiile viitoare vor trebui să fie capabile să se adapteze sau ar putea rămîne în urmă.

3. Abilități excelente de comunicare

Abilitățile bune de comunicare sunt importante, atât personale, cât și online. Următoarea generație va trebui să exceleze în acestea și, din când în când, aceasta va trebui să conducă conversația. După cum sa menționat mai sus, ar putea exista circumstanțe speciale de navigat, cum ar fi membrii cheie ai unei echipe care locuiesc în diferite locații. Competențele de citire și de scriere au devenit aptitudini esențiale pentru studentul și angajatul modern.

4. Înțelegerea culturală

O înțelegere mai profundă a culturii poate duce la interacțiuni mai pozitive, o colaborare mai bună și conversații cu adevărat diverse. Având în vedere că generația Z este adesea declarată ca fiind una dintre cele mai diverse până în prezent, va exista o varietate mai largă de voci și perspective la viitorul loc de muncă. Înțelegerea culturală a constituit o parte esențială a progresului în majoritatea culturilor. Odatîî cu afacerile internaționale, un aspect important al vieții moderne, companiile mari din industriile de vârf îmbrățișează și predau acest lucru angajaților lor. Companiile precum Google, Novartis și Coca-Cola sunt renumite pentru inițiativele lor privind diversitatea. Întrucât companii ca acestea sunt adesea considerate ca tastemakers, este clar că până în momentul în care următoarele generații vor ocupa forța de muncă, acest concept va fi obișnuit în majoritatea companiilor din industriile relevante.

5. Inițiativa și dorința

În timp ce concurența este o parte normală a succesului în viață, lumea este mai conectată la aceasta acum mai mult decât oricând. Trebuie de luat în considerare faptul că acest lucru va însemna că studenții vor trebui să se străduiască să concureze cu studenții din propria țară. Inițiativa și dorința arzătoare, vor fi elemente importante în anumite aspecte ale vieții, în special în ceea ce privește oportunitățile de carieră și educație.

Categorii: Dezvoltare