Erik Ekudden: 5 tendințe de conducere a industriei tehnologiilor în viitorul apropiat

Publicat de Darius Duminica pe

Erik Ekudden, chef FoU Ericsson AB.

Erik Ekudden, directorul tehnologic și vicepreședintele companiei Ericsson, au discutat despre viitorul rețelei 5G din Indonezia și despre tendințele tehnologice într-un interviu de pe 11 aprilie.

În 2017, Erik s-a mutat în Kista, Suedia, după șapte ani de lucru în cadrul comaniei Ericsson în Santa Clara, California. Erik a declarat că Ericsson are o prezență în Indonezia de peste 110 de ani – începând cu 1907 – și a introdus în țară rețelele 1G, 2G, 3G, 4G și 5G. „De fapt, acum doi ani în 2017, am prezentat 5G aici în Indonezia”, ​​a spus Erik. După ce a fost stabilită conectivitatea de 5G, tendințele tehnologice vor merge spre inteligența artificială (IA) și, eventual, vor crea o platformă complet automatizată sau „Zero Touch”, potrivit lui Erik. „Nu ar trebui să operezi, nu ar trebui să configurezi lucruri care merg prost, sistemul ar trebui să poată învăța, ar trebui să poată oferi în mod automat servicii pentru clienți. Noi vrem să cunoașteți, cum să folosiți inteligența artificială pentru viitorii cinci ani, împreună cu internetul lucrurilor [IoL] „, a spus Erik. Automatizarea completă a fost, de asemenea, discutată în articolul lui Erik.

Cinci tendințe tehnologice care duc la creșterea numărului persoanelor conectate, cum ar fi, „sistemele Cyber-Physical High Adaptable”, în care un sistem automatizat poate controla procesele fizice și poate folosi feedbackul pentru a se adapta noilor condiții, în timp real.

Erik a menționat drept exemplu, o fabrică inteligentă în care sistemele mecanice, roboții, materiile prime și produsele comunică și interacționează. Această interacțiune permite inteligenței mașinii să efectueze monitorizarea și controlul operațiilor la toate nivelurile instalațiilor. Nivelul ridicat de conectivitate a făcut posibilă apariția „Internetului abilităților”, conform articolului lui Erik. Internetul abilităților permite oamenilor să interacționeze în timp real pe distanțe mari atât între ei, cât și cu mașinile și să aibă experiențe senzoriale similare celor pe care le au la nivel local. Exemplele actuale includ învățământul interactiv la distanță și reparațiile la distanță, împreună cu aplicațiile din industria medicală care sunt încă experimentate și explorate, dar în curând chiar și intervențiile chirurgicale de la distanță vor deveni o posibilitate reală.

A patra tendință tehnologică conform lui Erik este Trust Technologies sau, cu alte cuvinte, o mai bună securitate a internetului. „Când te duci să susții societatea, trebuie să ai o performanță care să fie fiabilă, trebuie să fie rezistentă, să fie sigură de la un capăt la celălalt și toate aceste lucruri fac parte din încredere. În industrie, produsele noastre sunt create pentru a furniza cele mai bune tehnologii și apoi îi ajutăm pe operatori să opereze și să producă infrastructuri în condiții de siguranță și performanțe ridicate, ceea ce reprezintă o altă tendință „, a spus Erik.

Cea de-a cincea tendință pe care o vom vedea este „Compatibilitatea Radio cu capacități mari”, cu alte cuvinte, viteze mai rapide ale internetului de la lărgimi de bandă mai mari și latențe mai mici. „Rețeaua de acces wireless devine o platformă generală de conectivitate care permite schimbul de date oriunde și oricând pentru oricine și orice. Potrivit lui Erik, în termen de cinci ani vom avea noi tehnologii cu performanțe mai bune și mai puțin latente și o mai bună utilizare, deoarece industriile și companiile se vor baza tot mai mult pe tehnologiile fără fir.

Categorii: Tendințe